z axis movement

Tagged: ,

This topic contains 9 replies, has 2 voices, and was last updated by  Ryan 1 year, 6 months ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #58164

    Maroc
    Participant

    Anyone know why i have to reset the Rambo board everytime i make a z axis move down? It seems to do well when cutting, but when i am trying to get my machine set up in the ‘home” position, everytime i tell Repetier to move the z axis down it will only complete one command, i then have to reset my rambo before i can tell it to go down again. Thanks in advance!

    #58179

    Ryan
    Keymaster

    What firmware are you using, do you have an endstop on it, sounds like it?

    #58181

    Maroc
    Participant

    no endstops, and the firmware is what you flashed.

    #58190

    Ryan
    Keymaster

    I don’t know what I flashed, I have a bunch of firmware that comes pre-loaded. Did you order a series or dual endstop kit?

    #58194

    Maroc
    Participant

    series.

    #58197

    Ryan
    Keymaster

    When you give it the M119 command what is the response.

    #58206

    Maroc
    Participant

    i will have to try that when i get home this evening.

    #58308

    Maroc
    Participant

    this is what i get when i enter that command. the board still only lets me move one z command down at a time then i have to press reset button. i can go up all day long though. any thoughts?

    Attachments:
    #58312

    Maroc
    Participant

    i can move it using the lcd though. not sure what’s going on with repetier.

    #58322

    Ryan
    Keymaster

    un-install / reinstall repetier host, or look through all the options for something you changed.

     

    Try changing printer type to cnc router.

    1 user thanked author for this post.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.