Stepper X2 and Y2 is not moving

New Home Forum Mostly Printed CNC – MPCNC Troubleshooting – MPCNC Stepper X2 and Y2 is not moving

This topic contains 6 replies, has 4 voices, and was last updated by  Ryan 1 week, 6 days ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #105188

    Pergissel15
    Participant

    Hi I have a problem.

    I have set up a test for controlling the steppers from the LCD and from Repiter-host an I can control

    stepper Z,X1 and Y1  but not X2 and Y2, they are dead.

    anyone  who has seen this before?

    I have a Rambo 1.4 from V1 as all other elecrtic parts

     

    #105219

    Chris
    Participant

    did you upload the dual endstops firmware, if not it will assume your using motors in series, 2 motors on x and y.

    2 users thanked author for this post.
    #105367

    Pergissel15
    Participant

    Thanks for you reply

    I thought the dual endstop firmware was installed on the Rambo 1.4

    I will try that.

    Thanks

    #105412

    Gordon
    Participant

    I ordered the Archim2 kit with dual end stops

    The order said  If you bought a bundle or electronics board from this site, this is already done.

    Using Repetier-Host to operate the unit

    I Connected a RepRapDiscount Smart Controller to EXP1 and Exp2

    I connected the end stops to their proper place

    I connected all the Steppers to their proper place

    I Powered up the Archim2 board

    The LCD display is blank, like there is no power to the display.

    The Repetier-Host only operates the X1, Y1, and Z the X2 Y2 will not operate

    Removing the timing belts, I checked the X2 Y2 and there is no power to the steppers

    I then reconfigured the steppers in parallel X1,X2 Y1,Y2

    Then using the Repetier-Host the MPCNC Archim2 board operated just fine

    My question is, could this Archim2 board not been pre-loaded with the dual end stop, how do I check this.

    Why is there no display do I need to enable this in the Configuration.h

     

     

    #105418

    Gordon
    Participant

    Am I using the correct Marlin for my Archim2 board which one should I use?

    MARLIN-DUAL-END-STOPS or

    Marlin-MPCNC_Archim2_T8_16T_LCD_16step

    #105544

    Ryan
    Keymaster

    Gordon you should start a new thread of you own to keep things clear. ARCHIM boards are not flashed, you need to flash it. I have direct links on the firmware page for the ARCHIM boards.

    #105545

    Ryan
    Keymaster
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.