starting fires

New Home Forum LowRider Troubleshooting – LowRider starting fires

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by  Dixon8322 4 months, 3 weeks ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #100503

    Dixon8322
    Participant

    2 of the last cuts ive done have stopped mid cut and began wobbling bit back and fourth creating a tiny fire starter  here is the gcode and pic of the cuts

    #100515

    Jeffeb3
    Participant

    Once you lose steps, the cut is done. You meed to find out why you’re skipping steps.

    #100529

    Ryan
    Keymaster

    Looks like you DOC is 10mm, try 5mm. MDF is tough and I would not so slotting in pine at 10mm.

    #100533

    Dixon8322
    Participant

    ok losing steps on the y and binding on the sides may be whats happening ill slow it down and change the cut depth thank guys

    #101155

    Dixon8322
    Participant

    So I slowed it to 2mm per pass 8mm xy and 1 mm z and 2 flute 1/8th spiral upcut and alsoa a single flute spiral upcut  and I have a arc xy it start shuttering loses steps DeWalt is at a 1 straight lines are perfect not binding all motors are tight belts have been loosened and slowly tightened I’m at a loss even if I drop it down to 50% while cutting it can still see the it hesitating in the curves also everything works perfect when it’s not under load

    #101156

    Ryan
    Keymaster

    The newest firmware? Seems to be a setting issue with one of the motion settings for some people. Junction deviation can be turned off or the value doubled. See if that fixes it.

    #101222

    Dixon8322
    Participant

    It is set to .005 change to .010?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.