Sloppy Z axis (Gantry) on 2nd hand unit

New Home Forum Mostly Printed CNC – MPCNC Troubleshooting – MPCNC Sloppy Z axis (Gantry) on 2nd hand unit

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  Grandpapip 1 month, 2 weeks ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #99460

    Grandpapip
    Participant

    Ok  to begin thanks to those that helped me previous with this on a real bad transport…  I have been learning the CNC and found that the motor mount has slop when milling because the all the bearings are not in contact with the 3/4 in conduit 100% of the time and I am getting lateral movement because of this. Is this normal? Is there a way to adjust the position of the roller bearings or do I need to have the parts reprinted?  If I need them reprinted which part names do I need?  I am going to extend the size a little an now is the time to do it anyways.

    any ideas would be appreciated.

     

    #99479

    Barry
    Participant

    Read through here for ideas.  https://www.v1engineering.com/assembly/middle/

    Some pictures of which bearings are loose would help.

    #99482

    Grandpapip
    Participant

    pics showing  actual slop are not ease ,  but attached…  The bearing I am having issues with are the ones aon the XY part (red part in the link you gave)  and I only have about 1/8″ but it is enough that it is causing me to brake bits  (.75mm endmill)

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.