Did I fry my RAMPS board?

New Home Forum Mostly Printed CNC – MPCNC Troubleshooting – MPCNC Did I fry my RAMPS board?

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  Jeffeb3 3 weeks, 3 days ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #118483

    K Cummins
    Participant

    Bought a RAMPS 1.4 combo off of Amazon, with A4899 drivers and a handful of endstop boards. It powers up with the USB connection, but nothing with the 12V power supply. I don’t see any fuses, so I’m worried I burned something out.

    15715932567083989087813027743579

    15715933195657069777509568560771

    #118488

    Jeffeb3
    Participant

    You probably toasted your 5V regulator.

    #118489

    Jeffeb3
    Participant

    Make sure those big transistors don’t touch. They shouldn’t touch.

    But those regulators have gotten cheaper and cheaper and sometimes the load is just too much. Ryan used to sell replacements.

    #118534

    K Cummins
    Participant

    Well, crap… Looks like I need fix up one of the dead computers I have lying around, because the mega clone I have has a SMC regulator, and I’m really not comfortable trying to replace something like that… I may have to ditch the LCD as well. I’ve been seeing quite a few restarts in knob turns and button presses. My fault for getting cheapo knockoffs. 🙁

    Now I just need to build up some bank and goodwill with the wife, then I can order a new controller from Ryan. But I’ll limp along with what I have for now. Builds character and all that…

    20191020_172849

    #118550

    Jeffeb3
    Participant

    It is surface mount, but probably the most forgiving you will find. But a new mega is like $10 or you can just power it through 12V and USB.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.