16T GT2 10mm Pulley

New Home Forum LowRider Troubleshooting – LowRider 16T GT2 10mm Pulley

This topic contains 6 replies, has 4 voices, and was last updated by  Bas Goossen 3 weeks ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #115167

    Josh
    Participant

    Has anybody ran into the issue where the pulley doesn’t fit on the stepper motor.  I’ve backed out the screws completely and it doesn’t fit.  I thought about hammering it on, but I feel that’s a bad idea.  Filing down the inside?  or just go ahead and buy an extra one for a few bucks?  The other ones fit nicely, its just this one is being a pain.

    Respectfully,
    Josh

    Attachments:
    #115170

    Ryan
    Keymaster

    Make sure there is not a bur near the grub screw hole, other than that you can probably tap it on and be okay. The only way it should not fit would be drastic, 3mm or 6 mm hole

    1 user thanked author for this post.
    #115179

    Josh
    Participant

    Thank you, I do see a spur.  I’ll tap it on there gracefully!

    Respectfully,
    Josh

    #115185

    Ryan
    Keymaster

    Well I can’t tell for sure by the hand but if you are AvE you better take it easy with the tappy tap tap…

    #115186

    Ryan
    Keymaster

    J/k always scared of people’s version of gracefully.

    #115188

    frosty
    Participant

    Be very gentle tapping on the stepper shaft. The motor bearings aren’t really designed for axial shocks. I’d recommend pressing on with a C-clamp.

    #115450

    Bas Goossen
    Participant

    I had this issue with the leadscrew couplers. Just put a screw in on one of the side holes (2 turns or so) just so that it is not getting in the way for some holding grip. Than take it to the drill press if you have one. Dril them out to fit with a proper drill.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.